Next Step

Next Step bildades 2004 och är idag ett snabbt växande och dynamiskt fastighetsbolag med korta beslutsvägar och effektiva processer. De är duktiga på att korta sträckorna mellan vision, skiss, spade och färdig stad och det görs genom tidig visualisering och dialog med närboende till projekten.

Uppdrag

Vi fick i uppdrag att ta fram webbdesign baserades på den nya grafiska profilen och koda webbplatsen i WordPress. Målet var att skapa något som sticker ut i branschen och symboliserar Next Steps nytänkande och kreativitet. Förutom att sticka ut designmässigt skulle webbplatserna även vara användarvänlig för både administratören och besökarna, framförallt i mobiltelefonen. Ett annat viktigt mål var att lyfta fram Next Steps projekt, visa dem på ett kreativt sätt och det skulle vara lätt för användaren att komma i kontakt med en projektansvarig hos Next Step.


Resultat

Skräddarsytt tema i WordPress

Vi tog fram webbdesign som baserades på Next Steps nya grafiska profil. Den innehöll många jordnära färger, men också en lysande gul färg som fick märka ut call to action. Webbplatsen programmerades från scratch och använder WordPress som CMS-system. Fokus lades även på att få webbplatsen snabb och användarvänlig i mobilen.

Ny webbplats åt Next Step

Möjlighet att forma projektsidor med hjälp av moduler

Projektsidorna är modulbaserade där Next Step har ett flertal moduler att välja bland när de publicerar nya projekt, som till exempel moduler för video, googlekarta, texter, bild och galleri. Med hjälp av Flexible Content går det att dra och släppa moduler och forma undersidan utan att frångå designen.

För att användaren lätt ska kunna komma i kontakt med en projektansvarig finns det ett element med kontaktuppgifter som kommer fram när användaren scrollar ner på webbplatsen.

Utmärkelser

  • Awwwards: Mobile Excellence
  • CSSDesignAwards: Innovation, UI Design och UX Design.
Besök webbplatsen