Rasta Vägkrogar

Rastas affärsidé är att driva de bästa väganläggningarna med allt vad där tillhör – god mat, drivmedel, butik och hotellrum – för dig som reser och arbetar längs våra svenska vägar. Vårt mål är att vara bäst på orten och bästa val på de vägsträckor där vi finns.

Rasta finns idag på 23 anläggningar längs våra stora vägar.

Rasta arbetar efter samma affärsidé som i början av 70-talet: Att vara det bästa alternativet längs de vägar och på de orter som vi finns.

Ny webbplats

Vi har arbetat tillsammans med Rasta i flera projekt tidigare, bland annat har vi gjort nya webbplatser till Rastas kultur- och arenarestauranger (se Gamla Ullevi Restaurang & Konferens). Så när idén dök upp om en ny webbplats för Rastas vägkrogar såg vi det som ett mycket roligt och utmanande projekt. Rastas tidigare webbplats hade ett föråldrat utseende och saknade responsive design.

WordPress Multisite

Rasta har 23 anläggningar som alla skulle finnas med på den nya webbplatsen. Vårt val av CMS föll som vanligt på WordPress och med Multisite kunde alla anläggningarna få sin egen webbplats på rasta.se. Administreringen och uppdateringar av innehåll sköts enkelt via en och samma panel, för alla anläggningar.

Hitta närmaste anläggning

För att enkelt kunna hitta närmaste vägkrog skapade vi en kartfunktion där användarna enkelt kan visa sin position, se närmaste anläggning och avståndet till anläggningen. Allt med hjälp av Googles API. Det finns även en kartöversikt där man kan se alla vägkrogar och läsa mer om dem.

Rasta vägkrogar webbplats karta

Filtrering

För att hitta rätt bland alla anläggningarna och deras utbud skapade vi en filtreringsfunktion. Där kan användarna klicka i det utbudet de är intresserade av och se vilka anläggningar som kan erbjuda detta. Man får då en snabb överblick över vägkrogarna och vad de har att erbjuda.

Rasta vägkrogar webbplats filtrering

Dagens rätt

På Rasta serveras Dagens Rätt alla dagar i veckan, året om. Den består alltid av klassisk svensk husmanskost. Rasta serverar Dagens från 11.00 på förmiddagen till 20.00 på kvällen. Varje Rasta bestämmer sin egen lunchmeny och därför är variationen mellan anläggningarna stor. På webbplatsen för varje vägkrog publiceras varje vecka en ny matsedel. Detta gjorde att vi fick skapa ett enkelt och användarvänligt gränssnitt där personalen kunde logga in i WordPress för att enkelt uppdatera. Menyn finns även i en utskriftsvänlig version.

Rasta vägkrogar webbplats dagens
Besök webbplatsen