Wendelstrand

Wendelstrand blir ett nytt bostadsområde vid stranden av Landvettersjön. Ett bostadsområde byggt i trä för dig som vill leva i samtiden, utan att lämna naturen. Här bygger Next Step 750 bostäder, förskola och äldreboende samt landmärket Lakehouse med restaurang, coworking-kontor och gym. Området ligger i anslutning till ett naturreservat. Skolor, service och kollektivtrafik finns i närområdet, och med kollektivtrafik är Göteborg bara 15 minuter bort.

Uppdrag

En webbplats som ska återspegla Wendelstrands tankar kring arkitekturens utgångspunkt i omsorg för både människa och natur. Wendelstrand arbetar med naturliga material med tonvikt på trä som är förnybart, ekologiskt, miljövänligt och klimatsmart. Användaren ska hitta information på ett enkelt och användarvänligt sätt och kunna ge feedback på projektet. Det ska vara enkelt att skicka in intresseanmälan och lika enkelt att administrera dem.


Resultat

Vi tog fram webbdesign baserad på den grafiska profilen. Fokus låg på att göra designen minimalistisk, luftig och låta bilderna tala. Den återspeglar också Wendelstrands omsorg för människa och natur.

WordPress-tema från scratch

Ett skräddarsytt WordPress-tema programmerades från grunden med bland annat en modul för att de själva enkelt skulle kunna bygga upp ett flöde med varannan bild och text.

Bild och text-modul

Samla in intresseanmälningar

Wendelstrand använder systemet Vitec för att samla in intresseanmälningar. Vi kopplade alla webbplatsens formulär mot Vitecs API så att intresseanmälningar skickas in till systemet automatiskt. För att öka konverteringar implementerades en knapp för snabb intresseanmälan på startsidan.

 

Interaktiv tidslinje

Tidslinjen beskriver resultatet av samarbetet mellan kommun, entreprenörer och alla som ser sin framtid i Wendelstrand. Här visas vad som hänt och vad som kommer att hända på ett interaktivt sätt.

Tydlig och enkel FAQ

För att användarna ska få svar på sin frågor så fort som möjligt programmerades ett FAQ-flöde där Wendelstrand enkelt kan publicera så många de vill.

Repeater fields
Besök webbplatsen