Webbplats i WordPress med design som sticker ut i branschen

Alektum Group är ett svenskt, familjeägt inkassoföretag som grundades 1992. De är verksamma i 14 länder, med mer än 700 anställda och en omsättning på över 200 miljoner EUR.

Kvinna står vid havet

Uppdrag

Alektum hade önskemål om en ny användarvänlig webbplats för alla deras målgrupper. Denna webbplats skulle även innehålla egna landningssidor för alla deras kontor runt om i världen och byggs upp med WordPress Multisite.

Arbetet med alektumgroup.se är långsiktigt och deras webbplats växer så det knakar. Utöver önskemål om en webbplats som talar till alla deras målgrupper och med landningssidor i över tretton länder har projektet växt med tiden.

Alektum Groups startsida

Resultat

En helt ny webbplats togs fram och byggdes som ett unikt tema till WordPress. Webbplatsen byggdes med WordPress Multisite för att alla länder skulle få egna landningssidor.  Designen baserades på deras nya grafiska profil – en profil som sticker ut i branschen.

Ny design

Den nya webbplatsen fick en ny modern look som utgick från Alektums grafiska profil.

Formulär på Alektums webbplats som är kopplade mot Genesys Cloud

Koppling mot Genesys Cloud

För att effektivisera kontaktvägarna byggdes mail- och telefonformulär kopplade mot Genesys Cloud för att kunna skicka in användarnas förfrågningar i kösystem.

Alektums webbplats i svartvitt för att möta WCAGS direktiv

Möjlighet att förstora text och öka kontrast

För att möta WCAG’s direktiv har tillängligheten setts över. Det finns möjlighet att förstora texten i tre olika nivåer. Det finns också möjlighet att se webbplatsen i svartvitt med tydliga kontraster istället för Alektums annars trevliga färgpalett. På vissa av ländernas landningssidor finns även möjlighet att få webbplatsen uppläst.

Googlekarta för att visa alla Alektums kontor i Europa

WordPress Multisite med flerspråksfunktionalitet

Webbplatsen byggdes i WordPress Multisite tillsammans med WPML för att varje land skulle få en egen webbplats. Vissa av länderna är flerspråkiga och för att lösa dessa utmaningar användes WPML’s flerspråksfunktionalitet.

www.alektumgroup.se

Ta en titt på www.alektumgroup.se