Modern webbplats till en modern stadsdel

Karlastaden är inte bara Karlastaden. Karlastaden hänger med Lindholmen, ett av både Sveriges och Europas svar på Silicon Valley. Här sjuder det av kreativitet, kunskap och här görs framstegen för framtiden av Chalmers, Ericsson, SAAB, Telenor, Volvo och många, många fler. Här bor redan runt femtusen personer.

Uppdrag

Vi fick äran att ta fram en webbplats till Göteborgs nya stadsdel Karlastaden. Karlastaden genomsyras av en modern internationell stadskänsla med inslag av den historiska hamnens råhet. Samma känsla ska webbplatsen förmedla.

En presentationswebbplats om Göteborgs nya stadsdel med information från det första fastighetsvärvet 2004 och framåt. En webbplats där all information finns på ett och samma ställe.

Resultat

En helt ny webbplats togs fram och byggdes som ett unikt tema till WordPress. En modern och stilren webbdesign togs fram med Karlastaden grafiska profil som grund. En tydlig navigation för en smidig användarresa tillsammans med ett luftigt och modernt formspråk genomsyrar webbplatsen.

 

Interaktiv tidslinje

För att fånga användarens intresse implementerades smakfulla scrolleffekter och en interaktiv tidslinje som växer vid scrollning.

Tydlig navigation över bostäder

För att maximera användarvänligheten applicerades en tydlig navigation enbart för de olika bostadsområdena. En typ av ankarlänkar som följer med vid scroll och klick.

www.karlastaden.se

Ta en titt på www.karlastaden.se