Webbplats i WordPress kopplad mot Salesforce API

Loqalo startade 2019 och arbetar med att förmedla lokaler. Främst i Göteborg men är verksamma i hela västra Sverige och  har hjälpt tusentals fastighetsägare och hyresgäster genom åren. Men är samtidigt helt nya. Loqalo vill inte vara en krass förmedlare, istället ska de vara en värdeskapande matchmaker.

Loqalos medarbetare i deras kontor

Uppdrag

Loqalo kontaktade oss och ville ha hjälp med sin webbplats. Den var långsam och de hade tankar om ny funktionalitet. En ny modern webbplats i WordPress med en specialanpassad sökmotor blev grunden för uppdraget. Lokalerna publiceras och uppdateras regelbundet i Salesforce och data skulle därför hämtas med ett API till webbplatsen.

Ny design på Loqalos webbplats

Resultat

En helt ny webbplats togs fram och byggdes som ett unikt tema till WordPress. Med en API-koppling hämtas och uppdateras lokalerna från Salesforce och sparas i WordPress.

Ny design

Den nya webbplatsen fick en ny modern look som utgick från Loqalos grafiska profil. Strukturen på webbplatsen sågs över vissa element placerades om för bättre användarvänlighet. Sökresultaten visas nu med både karta och lista för att ge en snabb överblick. På kartan placeras närliggande resultat i kluster då det ofta blir många markörer.

Koppling mot Salesforce

Lokalerna hämtas och uppdateras via ett API och sparas i WordPress. Ett automatiskt flöde som gör att Loqalo kan sköta sitt dagliga arbete i Salesforce och webbplatsen uppdateras utan att de behöver logga in på webbplatsen.

Filtreringsfunktion på Loqalos startsida

Ny sök- och filtrerningsfunktion

För att få bra hastighet vid sökning och filtrering av 1000-tals lokaler ville vi undvika att ställa för mång frågor mot WordPress-databasen. Vi skapade en egen filtreringsfunktion som istället för databasen filtrerar mot en JSON-fil. Vi kapade bort flera sekunders laddtid och använder kan nu uppleva en snabb filtrering av lediga objekt.

Pop up-ruta för att kunna spara lokaler

Medlemmar kan spara lokaler

Det senaste och fortfarande pågående projektet är att skapa en plattform där användarna kan spara lokaler och skapa listor med favoriter. Som medlem får användarna bland annat hyresindikationer online och får tips om lokaler som passar in på de behov som finns.

www.loqalo.se

Ta en titt på www.loqalo.se