2011-09-13

5 orsaker att byta från drupal till wordpress

För att skapa en webbplats som är enkel att uppdatera söker många efter ett bra CMS-system. Det finns även dom som skapar sitt eget CMS, vilket är lite som att uppfinna hjulet på nytt. Drupal och WordPress är två av de vanligaste publiceringsverktygen på marknaden. Här kommer 5 orsaker varför du bör byta från Drupal till WordPress.

 1. WordPress är mindre komplicerat
  Detta är den huvudsakliga anledningen till att använda WordPress. Utan att ha lång erfarenhet av webben kan en journalist enkelt sköta en webbplats och även få den att se bra ut.
 2. Mjukvara och plugins är lättare att avända
  Att uppdatera plugins i WordPress är väldigt enkelt. Efter Drupal version 7 har det blivit något mindre omständligt men WordPress är fortfarande bra mycket enklare. Ett byte från Drupal 6 till Drupal 7 är en omständig process och kan göra dig tvungen att bygga om hela din webbplats.
 3. Widgets
  I WordPress kan du enkelt lägga till widgets och placera dem i en utvald yta på din webbplats. Det finns rikligt med widgets att välja på, allt från att användarna kan gå med i nyhetsbrev till twitter feed. Att placera ut widgets är riktigt enkelt i WordPress med ”drag-and-drop” hantering. I Drupal är hanteringen mer komlicerad för den som inte är van och har tekniskt kunnande.
 4. Antalet teman som finns tillgängliga och går att skräddarsy
  Till WordPress finns det nästan oändligt med teman, många av dem även helt gratis. Det finns även proffesionella företag som gör användarvänliga teman som går att att köpa för en ansenlig peng. Sökmotoroptimeringen av ett tema sker enkelt och det finns ofta med verktyg för detta i temat.
 5. Det är lätt att få svar på frågor om WordPress
  När det kört ihop sig och man behöver hjälp är det ofta någon som har svar på din WordPressrelaterade fråga. Drupalanhängare har en tendens att svara på ett sätt som kräver att du har en del förkunskaper inom programmering. Felsökandet blir därför mer komplicerat och svårt att lösa för gemene man.