2011-02-19

Förutsägelser om webbdesign 2011

Vi har läst om olika förutsägelse om webbdesign 2011 och tänkte dela med oss av fyra stycken. Det är egentligen inga nyheter, (för de som är intresserade) men kan ändå vara intressant för dem som inte är insatta. Vi tänkte dela upp förutsägelserna i fyra olika blogginlägg och posta dem vid fyra olika tillfällen. Idag delar vi med oss av del numero uno:

 

Hemsida anpassad för mobiltelefon

Mobilanpassade webbsidor har inte riktigt fått sitt genombrott än. De fåtal sidor som är anpassade för mobilen är oftast till stora företag så som Amazon.com, Google och Digg. Sidor som är riktade till just webbdesigners har oftast också mobilanpassade webbsidor. Kolla till exempel in: http://www.alistapart.com.

Till företagen har dock den mobilanpassade hemsidan inte riktigt har nått sin fulla potential. Idag har företagen börjat få upp ögonen mer och mer för den mobilanpassade hemsidan och vilka möjligheter de har för att tillgodose kundernas behov. Inom de närmsta åren kommer troligtvis antalet mobilanpassade webbsidor öka markant.

Idag finns det flera olika program för att skapa en webbsida som ska passa till mobilen, om man inte gör det själv förstås. Läs mer om vilka program som finns på: http://mashable.com/2010/12/16/create-mobile-site-tools/

Vid nästa tillfälle kan ni vänta er ett inlägg om “Webbdesignyrket 2011″