2020-05-11

Internet – För oss samman, på säkert avstånd

Världen har förändrats snabbt. Mycket av det som förr kändes självklart är inte längre det.  Men för oss på 2Creative är det ”business as usual”. Dock har vi, som många andra, valt att arbeta hemifrån. På tre olika adresser sitter vi i teamet och håller kontakt via gruppchatt och telefon. Det får en att inse att det är tack vare vårt högteknologiska samhälle som livet under social distansering känns lite lättare.

Trendande appar för underhållning och som hjälpmedel

Appar som till exempel Zoom och Google Classroom har hjälpt företag och skolor att fortsätta bedriva sina verksamheter. Även för de som ska hålla sig helt isolerade och inte får träffa sina barn och barnbarn är dessa tjänster förstås ovärderliga. Att kunna handla online och få det levererat till dörren har hjälpt många att slippa lämna hemmet för att bege sig till affärer. Internet prövas hårdare än vanligt då fler människor världen över använder vissa tjänster mer än tidigare.  Appar som Netflix och YouTube har fått sänka streaming-kvaliteten på sitt material för att undvika överbelastning.

Videokonferens

Information på gott och ont

Internet fyller även sin funktion som informationskanal. Myndigheter kan snabbt och lätt ge ut viktig information till samhället. Samtidigt som det sprids det ”mindre sann” information är det viktigt att vara källkritisk.

En graf från Google som visar hur söktrenden för ”coronavirus” (i blått) har sett ut i Sverige i jämförelse med sökningar om vädret (som väl vanligtvis är svenskarnas favoritämne?) under 2020.

Skrattet är den bästa medicinen

I svåra tider är det vanligt (och välbehövligt) att använda humor för att få vardagen att kännas lite lättare. Och det märks tydligt i sociala medier. I appar som TikTok och Instagram är flödet översvämmat av corona-relaterade memes (ett internetfenomen bestående av en bild, gif-fil eller video med en tillhörande kort text) eller humoristiska videor om livet i karantän.

Mycket kan man säga om internet. Men en fluga blev det inte. Snarare har det i dessa tider hjälpt oss att kunna vara nära varandra på ett säkert avstånd.


Vill du veta mer om vad vi på 2Creative kan göra för dig och ditt företag? Är kanske WordPress intressant? Kontakta oss!