2011-08-26

Reklamkampanj del 1: Baka papper

Vi är i full gång med att producera material till en reklamkampanj som snart kommer dra igång. Självklart vill vi dokumentera processen från idé till färdig produkt. Idén är flaskpost. Old School? Ja, men kul. Givetvis ska vi inte släppa dem i havet och hoppas på det bästa. Utvalda företag kommer få flaskor levererade till dörren.

Den här delen kallar vi för ”Baka papper”. Det är precis som det låter. Vi kommer att förklara hur man skapar gammalt slitet papper från ett helt vitt och modernt ark.

Webbyrå Göteborg - Baka papperWebbyrå i Göteborg - Skrynkla ihop papperet

Vi använder oss av en kopp kaffe (valfri smak), en papperstuss och härlig kreativitet.
Det första vi gör är att skrynkla ihop papperet, hur mycket det än tar emot. Tänk på att ni inte behöver döda papperet. Det räcker att knyckla ihop det varsamt.

Stryk på kaffe som en webbyrå i GöteborgWebbyrå i Göteborg som droppar kaffe

Doppa papperstussen i kaffet och börja stryka det på papperet. Här gäller valfri teknik. Prova gärna att droppa lite varstans på papperet för att få olika effekter.

Webbyrå Göteborg - In i ugnen

Äntligen dags att baka skapelsen. Sätt ugnen på 200 grader och baka i ungefär 5 minuter. Men tänk på att olika mängd kaffe på arket ger olika effekter. Minuterna i ugnen kan variera från 3 – 5 minuter. Pappret kan brännas eller få en otrevlig brun färg så var på er vakt.

Färdigbakat papper från webbyrå i Göteborg

Nu är papperet bakat och resultatet blev helt okej.

Elda med 2 Creative från GöteborgElda med 2 Creative webbyrå

Nu sätter vi eld på skiten! Rulla ihop papperet och bränn försiktigt runt kanterna. Blås ut glöden kraftigt annars kan ert fina papper förvandlas till aska… Och välj ett rum utan brandvarnare.

2 Creative Studio - Webbyrå i Göteborg har gjort beskrivning av att baka papper

Sådär, nu är vi klara med vårt slitna retropapper!