I vintras avslutade vi några större projekt, däribland en del webbshoppar byggda i WooCommerce. WordPress tillsammans med WooCommerce blir en stabil plattform för hantering av webbplats och webbshop. Det gillar vi!

Under vårvintern har vi arbetat med mycket löpande arbete, bland annat till Njie och Rasta. Men vi hann även med att lansera en WordPress-webbplats till AMM. Vi har även tagit fram ett nyhetsbrev till AMM som plockar nya nyheter från webbplatsen och forcerar in dem i nyhetsbrevet. Kul funktion vi gjorde med hjälp av MailChimp.

Vi styrde skutan mot öppet hav

När våren med långsamma steg försökte komma inledde vi ett samarbete med Scandinavian Shipping. Kort där efter fick vi kontakt med Sirius Shipping och vi kommer nu ta fram deras nya webbplatser.

Scandinavian Shipping & Logistics har ett brett utbud av frakt och logistiktjänster. De har kontor i 7 länder och arbetar i hela världen. Deras webbplats var dock föråldrad och behövde ses över. Där kom vi in i bilden. Ett kul samarbete där vi kommer ta fram en helt ny webbplats och grafisk profil för webben. Den nya webbplatsen lanseras i sommar.

Sirius Shipping utför säkra och effektiva transporter av olja och kemiska produkter i Nordeuropa. Med moderna och väl underhållna produkttankfartyg säkerställer dem att din frakt kommer fram säkert och i god tid. Sirius satsningar på hållbar sjöfart säkerställer också att transporten kommer att få en minimal inverkan på miljön.

Tillsammans med Sirius arbetar vi nu fram wireframes för att skapa bästa möjliga användarvänlighet. Webbplatsen kommer bli en multisite där även Vald. Andersson Shipagency och Sirius Chartering kommer att ingå. Den nya grafiska profilen kommer tas fram av Jackfish.

WordPress Meetup

Oderland bjöd under april in till ett WordPress Meetup. Vi var självklart där och fick träffa branchfolk, käka gott och dricka gott. Det var även två föreläsningar och en kortare genomgång från webbyrån Tigerton. En lyckad tillställning måste vi säga. Kul!

Höst

Det är en bit kvar till hösten och vi hoppas verkligen att sommaren blir lång. Men vi har redan börjat planera arbetet efter semestern så vill du komma igång med ditt projekt till hösten är det hög tid att höra av sig. Vi kommer även ha förstärkning till hösten då vi har fått äran att ha en praktikant här på kontoret.