2Creative ❤ WordPress

WordPress är ett populärt CMS-system med öppen källkod som låter användare skapa och hantera webbplatser på egen hand.

Ett fullfjädrat CMS-system

WordPress släpptes först den 27 maj 2003 av grundarna Matt Mullenweg och Mike Little som en gaffel av b2/cafelog.

B2/cafelog var en populär bloggprogramvara på den tiden, men dess utveckling hade saktat ner, så Mullenweg och Little bestämde sig för att skapa en ny plattform som var mer användarvänlig och anpassningsbar. De kallade det WordPress, vilket var en kombination av orden ”webb” och ”press”.

Till en början användes WordPress främst som en bloggplattform, men under åren har det utvecklats till ett fullfjädrat CMS som kan användas för att skapa vilken typ av webbplats som helst, från enkla bloggar till komplexa e-handelssajter.

WordPress har öppen källkod, vilket innebär att alla har möjlighet att se och modifiera den underliggande koden för programvaran. Detta har lett till ett blomstrande community av utvecklare och användare som bidrar till plattformens utveckling och tillväxt.

En av nyckelfunktionerna i WordPress är dess omfattande bibliotek med plugins och teman. Plugins tillåter användare att lägga till ny funktionalitet till sin webbplats, medan teman tillåter användare att anpassa utseendet och känslan på sin webbplats utan att behöva skriva någon kod.

Idag driver WordPress över 40 % av alla webbplatser på internet, vilket gör det till världens mest populära CMS. Dess framgång kan tillskrivas dess användarvänlighet, flexibilitet och robusta gemenskap av användare och utvecklare som fortsätter att förnya och förbättra plattformen.

Nedladdningssida för WordPress

Idag drivs över 40% av alla webbplatser av WordPress vilket gör det till världens mest populära CMS

Användarvänlighet

WordPress är känt för att vara användarvänligt, med ett intuitivt gränssnitt som gör det enkelt att skapa och hantera innehåll, även för de utan teknisk expertis.

Flexibilitet

WordPress kan användas för att skapa en mängd olika webbplatser, från enkla bloggar till komplexa e-handelssajter, och kan anpassas för att möta specifika behov och krav.

Stort community

WordPress har en stor och aktiv community av användare och utvecklare, som bidrar till dess utveckling och erbjuder stöd och resurser till andra användare.

Teman och plugins

WordPress erbjuder ett stort bibliotek av teman och plugins, som tillåter användare att anpassa utseendet och funktionaliteten på sin webbplats utan att behöva skriva någon kod.

Sökmotoroptimering (SEO)

WordPress är designat för att vara SEO-vänligt, med funktioner som ren kod, anpassningsbara webbadresser och metabeskrivningar som hjälper till att förbättra sökmotorernas rankning.

Säkerhet

WordPress uppdateras ständigt med säkerhetskorrigeringar och funktioner, och användare kan implementera ytterligare säkerhetsåtgärder för att skydda sin webbplats och användarnas data.

Tjänster

Skräddarsydda, kreativa och användarvänliga webbplatser

Vi hjälper dig med allt från strategi, design och webbutveckling till SEO och marknadsföring.

Läs mer om våra tjänster