Helgen har bjudit på rejäla sommarvibes med sol och nästan 20 grader. Med snart bara två månader kvar till midsommar börjar det bli dags att knyta ihop säcken och planera vad vi ska arbeta med fram till semestern.

Våren har bjudit på omväxlande arbete med där vi bland annat arbetat i flera projekt tillsammans med reklambyrå Gullers. För ett tag sen lanserade vi Lilla Barnsmärtguiden där Gullers stod för design och vi knackade kod. Idag såg läkemedelsbolaget Anamars nya webblats dagens ljus. Just nu är vi i full gång med webbplatsen Allt om IBD, som ska lanseras innan sommaren. Alla dessa webbplatser har tagits fram i samarbete med Gullers.

Sökmotoroptimering

Vi erbjuder alltid oss att hjälpa till med någon typ av sökmotoroptimering i alla projekt.  Att hamna högt upp i sökresultaten på Google är oftast önskvärt men det kan krävas en hel del arbete att nå dit. Webbplatserna vi producerar är alltid sökmotoroptimerade onPage, alltså på den egna webbplatsen. Vi ser till att koden är uppmärkt korrekt, hastigheten är bra och att sidtitlar m.m. finns på plats. Men utöver detta krävs oftast ett löpande arbete med uppföljningar för att verkligen nå ett bra resultat. Hör gärna av dig om du har funderingar kring SEO.

E-handel i WordPress

Sedan en tid tillbaka har vi arbetat med planeringen av en ny e-handel till en av våra kunder. De har flera tusentals artiklar med olika varianter. Produkterna kan köpas styckvis eller i paket. E-handelskunderna har sina individuella prislistor och kanske även egna produkter. All information om produkterna ska hämtas via ett rest-API mot kundens affärssystem. Ja, listan kan göras lång kring olika funktioner och anpassningar. Och oftast ser det ut så när man börjar titta närmare på en e-handel. För att underlätta vardagen för både vår kund och deras köpare så krävs det att man gör ett gediget förarbete som sedan kan resultera i en välfungerande, underlättande och stabil produkt.

Har man WordPress i grunden och vill fortsätta arbeta med det som sitt CMS ser vi inga hinder till det. Med e-handelsplattformen WooCommerce kan man dra nytta av många funktioner för att kunna komma igång med e-handel. Vi skräddarsyr alltid teman från grunden och det gäller även om vi bygger en e-handel. Vi tror att en unik lösning som utgår från kundens behov alltid levererar bäst. Om du har frågor kring e-handel i WordPress kan du kontakta oss på info@2creative.se.