2019-09-27

Rör inte mitt WordPress!

WordPress är ett fantastiskt verktyg när det kommer till att producera snygga
och användarvänliga webbsidor. Dock är WordPress-sidor, precis som resten av alla webbsidor på internet, inte befriade från försök till attacker eller intrång. Därför är det viktigt att man regelbundet ser till att underhålla sitt WordPress.

Varför är säkerheten viktig?

En attack på sin webbplats kan bli kostsam. Inte bara i pengar utan även i förlorad tillit. Speciellt om man driver ett företag där man hanterar värdefull information, som till exempel användares lösenord, bankuppgifter etc. Google svartlistar mer än 10000 webbsidor per dag på grund av antingen malware (skadliga element) eller försök till att stjäla värdefull information från andra användare (s.k. phishing).

Vad kan man göra själv?

Det finns flera saker man kan göra för att hålla sin WordPress-sida så säker som möjligt. Men en av de viktigaste punkterna är att se till att ens webbsida är uppdaterad till den senaste WordPress-versionen. Så fort ett säkerhetshål har upptäckts i WordPress så åtgärdas detta och en ny version av WordPress finns att installera för att undvika attacker. Om man då väljer att inte uppdatera sin WordPress-installation så kan eventuella hackare komma åt din webbplats genom att utnyttja dessa säkerhetshål. Om man har plugins installerade är det viktigt att även hålla dessa uppdaterade.

Vad kan vi på 2Creative göra?

Eftersom vi på 2Creative älskar säkra WordPress-sidor erbjuder vi alla kunder vårat service- och säkerhetspaket, 2Secure. I detta ingår, förutom uppdatering av WordPress-installation och plugins, flera åtgärder som håller din webbsida frisk och stark.

Har du frågor om säkerheten på din webbplats? Eller kanske funderar du på om WordPress kan vara något för dig och ditt företag? Kontakta oss på 2Creative så berättar vi mer.